DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ

Çocuk bugünün yarını, yarının umududur. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun.

20.11.2023 72

Çocukları korumak ve yaşam koşullarını iyileştirmek adına 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 'Çocuk Haklarına Dair Sözleşme' imzalanmış ve o tarihten günümüze 20 Kasım 'Dünya Çocuk Hakları Günü' olarak ilan edilmiştir.

Çocuk hakları, hem kanunen hem ahlaki olarak dünya üzerindeki bütün çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel bir kavramdır.

Adres:
YUNUSEMRE MAH. 2. ZERDA SK. BARBAROS HAYRETTİN PAŞA İLKOKULU SİTESİ BARBAROS HAYRETTİN PAŞA İLKOKULU BLOK NO 6 PALANDÖKEN / ERZURUM