8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

10.03.2024 31

Dünya Kadınlar Günü, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanımlanmış, insan hakları ve eşitlik temelinde kadınların siyasi, ekonomik ve sosyal bilincinin geliştirilmesine ve kadın haklarına odaklanmış, her yıl 8 Mart’ta uluslararası ölçekte kutlanan bir gündür.

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır.
Bundan dolayı kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir”.
“Bizim toplumumuz için ilim ve fen lazım ise, bunları aynı derecede hem erkek hem de kadınlarımızın iktisap etmesi lazımdır”.
“Kadınlar içtimai hayatta erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır”.

Adres:
YUNUSEMRE MAH. 2. ZERDA SK. BARBAROS HAYRETTİN PAŞA İLKOKULU SİTESİ BARBAROS HAYRETTİN PAŞA İLKOKULU BLOK NO 6 PALANDÖKEN / ERZURUM