3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

03.12.2023 67

Cinsiyeti, yaşı, ırkı, inancı, imkânları ve imkânsızlıkları ne olursa olsun her bir insanımız, asla ihmal edilemez, görmezden gelinemez.    Bu bakımdan her birey, eşit yaşama hakkına sahiptir ve bu hak muhakkak sağlanmalıdır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü de engelli insanımızın hayatına dikkat çekerek toplumsal bir farkındalık oluşturur.
Engelli olmak, aşılması gereken bireysel bir durumdan öte toplumun bütününü yakından ilgilendiren önemli bir husustur.   Hayatın akışı içerisinde sevineceğimiz, huzur duyacağımız şeylerle karşılaşmak nasıl olağansa, zaman zaman bizi üzecek bir olayla, musibetle, hastalıkla, felaketle karşılaşarak engelli olmak da o derece olağandır. Hiçbir engelin bir seçim olmadığı ve her sağlıklı insanın da aynı zamanda birer engelli adayı olduğu unutulmamalıdır. 
Bunun içindir ki engellilik; sosyal, psikolojik, ekonomik ve insanî yönleriyle her birimizi yakından ilgilendirir.    Engelliliğin insan yaşamındaki olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi için herkesin katkısına, duyarlılığına ve çabasına her zaman ihtiyaç vardır.

Engelli bir birey olmak sorunlar oluştursa da, en büyük sorun engelliye engel olma sorunudur.

Tohum toprağın bağrına, engelli birey de topluma emanettir.

Engeller hayatın ritmini yakalamaya engel olamaz.

 

İLETİŞİM

Adres:
YUNUSEMRE MAH. 2. ZERDA SK. BARBAROS HAYRETTİN PAŞA İLKOKULU SİTESİ BARBAROS HAYRETTİN PAŞA İLKOKULU BLOK NO 6 PALANDÖKEN / ERZURUM


Telefon
(442) 502 5385


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın